keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Eläinten viikon kolmas päivä

 

Tänään tervehdys tulee Bellalta ja hänen kaveriltaan.

Eilen puhuttiin syömisestä ja tänään sitten vuorostaan juomisesta. Jokainen koira tarvitsee raikasta vettä. Koiran veden tarve on päivässä 50 ml -100 ml / painokilo, siis 50 kg painavan  koiran pitäisi juoda 2,5 l vettä. Nestehukka aiheuttaa koiralle väsymystä, heikkoutta ja sekavuutta. Aina jos juomisessa tapahtuu muutos suuntaan tai toiseen niin on syytä huolestua.


Miten sitten voit mitata kuinka paljon koirasi juo monikoirataloudessa se onkin hyvin haasteellista, mutta yhden koiran kanssa se onnistuu paremmin. Mittaa koiran vuorokausivesimäärä kuppiin ja tasan vuorokauden kuluttua mittaa jäljellä oleva vesimäärä tai jos vesi loppuu kesken lisää vettä. Näin saat kokonaiskulutuksen selville. Vesimäärän juominen on kuitenkin yksilöllistä joten älä huolestu jos kaverin koira juo enemmän tai vähemmän.


Muista myös jos korasi syö pelkästään kuivamuonaa niin juotu vesimäärä voi olla suurempi kuin esim raakaruokaa syövän koiran.


Miksi veden juomista kannattaa seurata. Omakohtainen kokemus on Pilvestä, Pilvi alkoi juoda normaalia enemmän ja useamin ja kun tätä alettiin tutkia niin selvisi että Pilvi oli sairastunut cushlingin tautiin. Muistetaan siis tarjota lemmikillemme raikasta vettä juotavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti