lauantai 10. lokakuuta 2020

Eläinten viikon kuudes päivä

 

Tänään tervehdyksen  jakaa Neco
Tänään mietitään millä tavoin voisin virikkeistää koiraani. Nyt kun useilla pihoilla on suuria lehtikasoja, niin piilottakaapas lehtikasaan jokin hyvä herkku jonka koira saa sieltä etsiä.


Voit myös opettaa koiralle jonkun kivan tempun. Leoilla on tapana mielellään läpsiä omistajaansa isolla ihanalla tassullaan. Mitä jos otettaisiin läpsy tempuksi. Ylävitonen on hauska temppu jonka voi opettaa vasemmalla ja oikealla tassulla tehtäväksi. Meidän Bianca tykkäsi kovasti myös rumpali tempusta. Se meni niin, että otetaan ämpäri ja laitetaan sen nurin päin ja vuorotellen läpsäytetään ämpäriä ohjeiden mukaan seuraavasti BB vasen mamma oikea BB oikea mamma vasen ja näin syntyy uusi sävellys.


Sadepäivän ratoksi voit tehdä koiralle kaivuu laatikon. Tarvitaan iso pahvilaatikko (esim. kaupoista saa hedelmälaatikoita) laatikko täytetään esim. sanomalehtisilpulla, kangasriekaleilla, kivillä, oksilla, vain mielikuvitus on rajana. Sekaan sitten laitetaan herkkunameja ja koira sa puuhastella etsimällä nameja.

Mikään ei ole koirasta hauskempaa kuin päästä kaatopaikalle joten jokainen koira tarvitsee oman kaatopaikan. Kerää kaikki tyhjät pahvipakkaukset ja pitzalaatikko on aivan huippu juttu. Tee laatikoista oma kaatopaikka ja piilota laatikoihin herkkuja koiran löydettäväksi, mitä enemmän kaatopaikalla on eri tuoksuisia pakkauksia sitä enemmän koirasi sitä arvostaa.


Lopuksi vielä tosi helppo virikkeistämis vinkki. Huomenna lähtekää ihan uusille lenkkireiteille, sellaiselle missä ette ennen ole käyneet, ottakaa reilusti aikaa ja antakaa koiran lukea kaikki vieraat viestit rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti