sunnuntai 27. joulukuuta 2020

R.I.P Taiga Vom Löwengarten 13.9.2012 - 26.12.2020

 

Koskaan ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän se muuttui todeksi eilen illalla. Eilen aamulla kaikki oli vielä hyvin ja käytiin yhdessä lenkillä. Taiga ja Keela olivat reippaita ja vaikka metsässä oli muitakin koiria lenkki sujui mallikkaasti ja olin niin ylpeä tytöistäni. Olen iloinnut niin paljon siitä että Taigakin on ollut terve koko ikänsä ja jaksanut edelleen lenkkeillä ja olla leikkisä.

Päiväkin sujui vielä ihan mallikkaasti ja koirat touhusivat mukana meidän puuhissa. Illan tullen Taiga tuli sitten sisälle ja meni omalle pedilleen nukkumaan. Hetken päästä katsoin että Taiga hengittää raskaasti ja haukkoo ikäänkuin henkeä. Huusin Harrylle, että nyt ei ole asiat hyvin. Soitto eläinlääkäripäivystykseen ja samantien lähtö klinikalle ja matkalla Taiga kuoli. Tämä on aivan käsittämätöntä. En voi uskoa tätä todeksi.

Siitä olen kiitollinen, että Taiga sai elää terveenä koirana, ei tarvinnut käydä lääkäreissä eikä napsia lääkkeitä. Uskon ja toivon, että Taigan elämä oli hyvää koiranelämää loppuun asti. Minä ainakin olin niin onnellinen tuosta rakkauspakkauksesta minkä Rahelilta Löwengartenin kennelistä sain.



Minulla oli ilo hakea tämä rakkauspakkaus itse tuolta Saksasta ja se reissu oli ikimuistoinen ja rakastuin tähän nallekarhuun ensi silmäyksellä. 


Taiga oli luonteeltaa iloinen ja vauhdikas koira kotioloissa, mutta kun oli esim. aika lähteä vanhustenhoitokotiin ilahduttamaan vanhuksia niin silloin Taigasta tuli rauhallinen ja rapsutuksia vastaanottava "terapiakoira"  Taiga tuli toimeen vieraiden koirien kanssa tilanteesta riippumatta. Näyttelyissäkin Taiga menestyi ja sai Suomen muotovalion arvon. Taiga sai myös ihania pentuja joissa on jatkunut monia Taigan ominaisuuksia.


Olo on tyhjä ja kyynelistä ei tunnu tulevan loppua sydämeni on taas kerran revitty riekaleiksi, puserrettu kivikovaksi möykyksi rintaani. Ikävän määrää ei voi kuvata, eikä luopumisen tuskalle ole sanoja.


Taiga rakasti  Keelaa kovasti ja he olivatkin hyvin erottamattomia varsinkin viimeaikoina äiti ja tytär jakoivat metsälenkit aina yhdessä.. Taiga rakasti myös kaikkia meille tulleita pentuja ja oli Rosélle paras leikkitäti ikinä.


Taas valo viiltää taivaanrantaa,se päivän yöstä erottaa.
On tullut aika pois se antaa,jota niin paljon rakastaa.

Sen järjellä me ymmärrämme, kun toinen lähtee, toinen jää.
Vain pieni lapsi sisällämme,ei sitä tahdo käsittää.
Hyvää matkaa, hyvää matkaa kulje kanssa enkelin.

Hyvää matkaa, hyvää matkaa sinua paljon rakastin.
Niin monet kerrat, tähän rantaan,olemme tulleet ennenkin.

Jättäneet kahdet jäljet santaan,nyt yhdet vain vie takaisin.
Siis hyvää matkaa, ystäväni,en enää puhu enempää.

Tärkeimmän tiedät, ja se riittää,muu on nyt yhdentekevää.
Hyvää matkaa, hyvää matkaa kulje kanssa enkelin.

Hyvää matkaa, hyvää matkaa sinua paljon rakastin.

Taiga Vom Löwengarten 13.9.2012 - 26.12.2020 hyvää matkaa rakas koirani olit minun unelmani. Ikuisesti säilyt sydämessäni.

6 kommenttia:

  1. Arja <3 Itken kanssasi. Tiedän, miten rakas Taiga oli sinulle. Tänä ahdistavana syksynä niin moni ystävä on joutunut luopumaan rakkaastaan Taiguli oli vuotta vanhempi kuin Muru ja Siru ovat. Tiedän, mikä minulla on edessä väistämättä. Itken jokaista lähtenyttä ja olen onnellinen, että sinulla on edelleen monta leoa. Ne ovat parhaita lohduttajia sinulle. <3

    VastaaPoista
  2. Lämmin osanotto suureen suruusi, suruunne.
    T. Hanna

    VastaaPoista
  3. Arja, sydämeni itkee, liian paljon liian varhain <3

    VastaaPoista
  4. Tämä on asia mihin ei voi valmistautua, tähän ei voi tottua eikä tätä voi järjellä kohdata. Taiga oli minun unelmieni täyttymys kun hänet sain. Jokainen luopuminen repii sydämen riekaleiksi eikä tiedä miten sen tuskan kestää mutta päivääkään en vaihtaisi pois.

    VastaaPoista
  5. olen niin kamalan pahoilani tuosta, ja haluan jakaa osan tuskasta ettei teidän tarvitse kaikkea kantaa. se aika joka meillä heidän kanssaan on on lähtökohtaisesti liian lyhyt ja joskua, onneksi vaan joskua vähemmän kuin halusimme. otan osaa suruun

    VastaaPoista