sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Koiramainen päivä

 Tänään valokeilassa on ollut Rose´.Tänään oli kaverikoirien arviointipäivä ja minä olin ilmoittanut Rosén mukaan. Mukana oli 28 koiraa jotka halusivat kaverikoiriksi. Kaverikoirahan on koira joka tekee vierailuja erilaisiin kohteisiin. Kenneliitto määrittelee ominaisuudet mitkä pitää kaverikoiralta löytyä.

Koiran tulee itse haluta ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin, eikä se saa häkeltyä erikoisista hajuista, liukkaista lattioista, yllättävistä liikkeistä tai äänistä. Koiran tulee kyetä toimimaan muiden koirien kanssa ryhmässä, olla ohjaajansa hallittavissa ja omata hyvät käytöstavat. Koiraa ei missään vaiheessa pakoteta tai käsketä vierailukäynnillä ottamaan kontaktia asiakkaisiin.

Koiran tulee olla perusluonteeltaan toimintaan sopiva, ystävällinen ja ihmisistä kiinnostunut, joten koiraa ei erikseen kouluteta kaverikoiratoimintaan. Ikäviä kokemuksia saaneet koirat, aikaisemmin ihmistä kohtaan jossakin tilanteessa aggressiivisesti käyttäytyneet koirat tai koirat, joiden taustaa ei tunneta, eivät ole sopivia kaverikoiratoimintaan.

Koirien osalta ollaan tarkkoja siitä, ettei liian tiheillä käynneillä tuoteta koiralle stressiä. Koirakon käyntitiheys onkin maksimissaan yksi käynti viikossa.

Kaverikoiratoimintaan mukaan tulevien koirien tulee olla Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittyinä.

Myös ohjaajalta vaaditaan asioita ja jos kiinnostut lukemaan asiasta lisää sitä löytyy osoitteesta https://www.kennelliitto.fi/koirat/kaverikoirat/sopiiko-koirasi-kaverikoiraksi

Rosén osallistuminen jännitti hieman, koska Rosén kanssa ei koskaan voi olla varma miten asiat sujuvat. Tänään ne sujuivat mainiosti ja Rose´arvioitiin kahteen kertaan, ei sen takia, että Rose´olisi jäänyt luokalle, vaan sen takia että koska meitä ohjaajia on kaksi niin koira arvioitiin kummankin ohjaajan kanssa. Rosé suoriutui aivan loistavasti ja nyt voimme alkaa harjoitella vierailuilla käyntiä.



Itse olin mukana arvioimassa koiria muissa ryhmissä en kuitenkaan niissä ryhmissä missä oma koirani esiintyi. Rose´tuli toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja esiintyi hillitysti ja kauniisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti