perjantai 30. syyskuuta 2022

Onko syksy vaarallista aikaa ?

 Pimeys - muistathan, että koira tarvitsee yhtä paljon heijastimen tuomaa näkyvyyttä kuin mitä itsekin tarvitset. Liikenteessä on erittäin tärkeää, että autoilijat havaitsevat lemmikkisi hyvissä ajoin.


Hevoskastanjat ja tammenterhot
- Jos koirasi nauttii kastanjoita tai terhoja siitä voi seurata myrkytys jonka oireena ovat, ripuli, oksentelu, munuaisvauriot. Myös terhot voivat aiheuttaa suolitukoksen. Myrkytyksen aiheuttava aine on tanniini joka aiheuttaa myrkytyksen suurina määrinä nautittuna.


Sienet - osa sienistä on myös myrkyllisiä ja ne voivat aiheuttaa ripulia, oksentelua ja maksavaurioita. Myrkyllisiä sieniä ovat mm. osa seitikeistä, kärpässienet, korvasienet.

Glykoli - on aine mitä saattaa kylmänkauden alettua löytyä autotallien, parkkipaikkojen läheisyydestä joten älkää antako koiran juoda mitään lenkkien aikana silä glykoli on jostain syystä koirien "herkkua", mutta sen auttiminen voi johtaa koiran kuolemaan.


Punkit - ovat hyvin aktiivisia ennen kylmän kauden alkamista ja koirat voivatkin kuljettaa niitä mukanaan myös sisätiloihin ja altistaa ihmisetkin punkkien isänniksi. sim koiran nukkuessa sängyssä punkit pääsevät hyvin liikkumaan ihmiseen.


Kennelyskä
- syksyllä myös kennelyskää esiintyy enemmän kuin muina vuoden aikoina. Jos koirasi alkaa yskiä, köhiä, on syytä epäillä kennelyskä tartuntaa. Silloin on syytä seurata koiran vointia ja jos koira on hyvin huonovointinen ota yhteys eläinlääkäriin. Estä koiraa myös tapaamasta muita koiria koska kennelyskä on hyvin tarttuva.

Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta nauttikaa kauniista syksystä ja ulkoilkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti