lauantai 12. marraskuuta 2022

Aurinko

 Jipii, aurinko näyttäytyi tänään. Olipa hauska lähteä lenkille kun oli niin kaunis päivä.


Koirilla on kyllä hajuaistit herkillä, kun liikutaan luonnossa, vaikka itse ei tunne minkäänlaista erityistä tuoksua, vain metsän tuoksun. Tänään käytiin kaupassa ja näin kaupassa hypokoiran, olipa hienoa seurata kun koira liikkui omistajan mukana kaupassa. Koiralla oli asiasta kertovat hienot liivit yllään ja koira ei kiinnittänyt huomiota mihinkään muuhun kuin omistajaansa.


Tässä lyhyesti kerrottu mitä hypokoira tekee ja lisää voit lukea diabeetesliiton sivuilta alla olevan linkin kautta. Tämä teksti on myös poimittu heidän sivuiltaan. ( https://www.diabetes.fi/d-elamaa/hypokoirat )

Hypokoira on koulutettu ilmaisemaan diabeetikon verensokerin vaihtelut. Se tunnistaa hengityksen ja ihon tuoksun perusteella hypoglykemian eli matalan verensokerin sekä korkean verensokerin ja ketoaineet. Se on voitu opettaa ilmaisemaan verensokerin vaihtelut diabeetikolle itselleen tai hänen läheisilleen, esimerkiksi diabeetikkolapsen vanhemmalle. -


Myös leonberginkoira soveltuisi varmasti hypokoiraksikin. Tiedän oman kasvattinikin jolla on voimakas luontainen taipumus tunnistaa ihmisen kiputiloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti