maanantai 7. marraskuuta 2022

Belunan XL Golden Dream "Manta" 20.1.2012 - 6.11.2022

 Tänään sain jälleen suru-uutisen tällä kertaa se koski rautarouva Mantaa (Belunan XL Golden Dream "Manta" 20.1.2012 - 6.11.2022). Manta oli sairastunut kohtutulehdukseen ja voimat eivät enää riittäneet siitä parantumiseen. Manta sai elää ihanan pitkän elämän lähes 11 vuotta, perheensä rakastamana koirana.


Vuonna 2017 Manta sairastui nisäkasvaimeen, joka osoittautui pahanlaatuiseksi syöpäkasvaimeksi, Manta leikattiin ja leikkaus onnistui ja Manta jatkoi elämää. Syövän uusiutumisriski oli patologin mukaan 40 % luokkaa, mutta koskaan se ei enää Mantaa vaivannut ja hän sai elää hyvän pitkän terveen elämän.


Iän myötä askel hieman lyheni, mutta luonteeltaan Manta säilyi koko ikänsä samanlaisena. Mantan erityistaito oli supikoirien kurissapito, jos supikoira eksyi Mantan reviirille niin supikoira menetti kyllä henkensä. Manta oli oman reviirinsä puolustaja loppuun asti.

Mantan parhaita kavereita olivat kissat ja kaveruus oli molemmin puolista. Minusta tämä kuva on  niin kaunis kuva joka henkii eläinystävien ystävyyttä ja kertoo Mantan ihanasta luonteesta. Sydämelliset kiitokset Mantan perheelle, Manta sai luonanne hyvän ihanan kodin ja sai elää oikeaa koiran elämää luonanne rakastettuna perheenjäsenenä. Hyvää matkaa rakas Manta rakkaudella kasvattaja.

Kauniina nauhana vuosien päivät,
helminä jokainen muistoiksi jäivät.
Elämän päivien ketju on kallis,
helmist` en yhdenkään kadota sallis.
Koskaan ei tiedä,
onko aikaa paljon vai vähän.
Yht'äkkiä huomaa,

se päättyikin tähän.
muistot kauniit voimaa antaa,
surun raskaan hiljaa kantaa.


2 kommenttia: