perjantai 24. marraskuuta 2023

Mistä tietää, että koiralla on kylmä?

 Talvi taitaa nyt todella tehdä tuloaan ja taitaa jäädä iloksemme. Koiraa voi palella vaikka pakkasta ei kovin paljon olisikaan. Miten koirasta voi havaita, että sillä on kylmä. No yksi merkki on se että jos koira nostelee jalkojaan ja pitää niitä vuorotellen ylhäällä, silloin koiraa paleltaa. Muitakin merkkejä kylmyydestä ovat mm. seuraavat, selän köyristely, pään ravistelu, lisäksi koira voi alkaa hidastella ja sillä voi esiintyä lihasvapinaa. Koira voi myös alkaa ontumaan ja näyttää halunsa palata kotiin


Kylminä päivinä ei kannata tehdä pitkiä lenkkejä vaan useampi lyhyt lenkki. Koiran on syytä olla ulkona liikkeessä eikä ole syytä antaa koiran jäädä makaamaan kylmyyteen. Vaatteista on hyötyä, mutta niiden tulee olla sopivia eivätkä ne saa vaikeuttaa koiran liikkumista. Koirat eivät yleisesti ottaen pidä vaatteista. Vaatteita käytettäessä tulee turkin kuntoon kiinnittää huomiota, sillä vaatteet saavat takkuja aikaiseksi turkkiin.

Koiran anturoihin tulee kiinnittää talviaikaan jatkuvaa huomiota ja niitä tulee rasvata. Anturat tulee myös tarkistaa haavojen varalta, sillä esim. hiekoitussepeli on terävää. Teiden suolaus ei myöskään ole hyväksi koiran tassuille. Yksi vaihtoehto on myös käyttää tossuja.


Tassukarvat keräävät myös valtavia lumipaakkuja ja niiden irrottaminen tulee tehdä hellävaraisesti esim. lämpimällä vedellä. Paakkuja ei saa vetää irti "väkivaltaisesti".






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti