maanantai 20. marraskuuta 2023

Talvi tuli

 Tänään on lunta satanut ja maisema on muuttunut hyvin talviseksi. Lämpötilat ovat kuitenkin 0 paikkeilla ja pelkona on että tämä aikaan saatu talvi häviää.


Kun tultiin Rose´n kanssa lenkiltä niin Rose´n jalkoihin oli muodostunut kilon punnukset lumesta.



Kun lumi peitti maan niin Rose´suorastaan hyökkäsi syömään lunta ja aloin taas miettimään miksi koira syö lunta?

Lumen syönti voi johtua, että koiralla on jano ja sulaa vettä ei ole saatavissa tai sitten lumensyönti on hauskaa. Kylmä sää ja pakkanen voivat myös kuivata koiran limakalvoja ja koira syö sen takia lunta. Lumen syönnistä ei koiralle yleensä ole haittaa varsinkin jos lumi on puhdasta. Varo kuitenkin ettei lumi ole likaantunut esim . teiden varsilla.  Liiallinen lumensyönti voi kuitenkin olla ongelmallista herkkävatsaisille koirille ja ne voivat saada lumigastriitin. Akuutin lumigastriitin oireita voivat olla, koira yskii - koira kuolaa- koira ripuloi - koira on poikkeuksellisen väsynyt. Ripuli ja oksennus voivat olla verisiä.



Jos oireet eivät helpota parissa päivässä kun lumen syönti on estetty on syytä ottaa yhteys eläinlääkäriin. Koiraa ei kannata koskaan kannustaa lumen syöntiin, nameja ei kannata piilotella lumeen eikä koiralle kannata heitellä lumipalloja. Koiraa on vaikea kuitenkin täysin estää syömästä lunta varsinkin jos se on koirasta mukavaa ja maistuvaa.


Nautitaan talvesta yhdessä karvaisten ystäviemme kanssa. Ja muistakaa itsekin, että kieltä ei kannata laittaa siihen metalliin se jää edelleen kiinni siihen. Tiedän myös koiran jonka kieli jäi kiinni metalliin talvella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti