lauantai 24. marraskuuta 2012

Syysmätsäri

Olipa kertakaikkiaan hieno mätsäripäivä. Paikalle oli saapunut runsain määräin koiria, hyvin erilaisia koiria pieniä, isoja , pentuja, veteraani. Rotuja oli paljon ja koimpa hienon elämyksenkin kun en koskaan ole saanut upotta kättäni villakoiran pehmoiseen turkkiin se oli hieno kokemus.  Tuomarina työni ei ollut helppo, kun kaksi erityyppistä koiraa asetetaan arvosteltavaksi rinnakkain ja kun kumpikin mielestäsi on oman rotunsa edustajana upea koira niin kuitenkin sinun on tehtävä päätös kumpi on parempi. Mäträsi on tuomarille avartava kokemus ja itse nautin suunnattomasti päivästä ja koirien arvostelusta, sekä siitä että voin ohjata ihmisiä onnistumaan entistä paremmin koiransa kanssa kehässä. Olen sitä mieltä, että aina kannattaa käydä mätsäreissä treenaamassa. Tämä mäträsi oli erittäin hyvin järjestetty, aikataulut sujuivat  suunnitellulla tavalla. Pidin myös siitä että paikalla oli vain yksi tuomari niin sain ilman keskustelua tai kompromissiä myös päättää näyttelyn kauneimman koiran. Mitä sitten erirotuisissa koirissa osasin arvostella, no kiinnitin huomioni ainakin seuraaviin asioihin
- koiran liikkuminen
- koiran ja ohjaajan yhteistyö
- koiran esittäminen
- positiivinen palaute koiralle
- koiran käytös - avoimmuus - arkuus - iloisuus
Pienien koirien kohdalla esittäjien suurin haaste oli selvästi se, että koiraa esittäessä omistajat "kaatuivat " koiran päälle ja se nosti koirien stressitasoja kovasti. Muutama esittäjä osasi antaa koiralle positiivistä palautetta ja niimpä kehässä nähtiin iloisia vipeltäjiä.





























Neljänneksi valitsin tämän komean nuoren herran.


























Tämä kaunis pentu sijoittui kolmanneksi

































Upea akita kävi kovan kilpailun näyttelyn upeimman koiran tittelistä.

































Tänään näyttelyn kauneimmaksi koiraksi valittiin kuitenkin tämä upeasti liikkuva kaunis koira, joka esittettiin kauniisti. Oli hienoa katsoa omistajan ja koiran hienoa yhteistyötä.
Olipa kehässä kolme leoakin joista kaksi oli omia kasvattejani ja yksi sitten  vieras leo minulle. Kaikki kolme olivat pentuluokassa, mutta eipä noista pojista oikein pennut tulleet mieleen.


























 Marjo ja Max isot pennut punaisten sarja 4 sija.

Näyttelyä olivat tulleet treenaamaan Max ja Eemeli



























Eemeli onnistui tänään  kehässä aika hyvin vaikka onkin aika energinen ja sosiaalinen pakkaus. Oli hienoa että Eemelin omistajat kävivät Eemelin kanssa myös harjoitusluokassa opettelemassa asioita ja päästämässä ylimääräisiä energioita pois  joten kehässä sitten Eemeli jaksoi keskittyä aika hyvin.
Eemeli sijoittuui sinsiten neljänneksi. Max poika taas esiintyi kehässä rauhallisesti, mutta tuota kehäjuoksua täytyy vielä treenata hieman vauhdikkaammaksi, Max sijoittui punaisten neljänneksi. Kiitos kaikille osalistujille ja järjestäjille aivan upea "näyttely"-päivä tänään.

1 kommentti:

  1. Onittelut Maxille ja Eemelille täältä sumuisesta ja niin kosteasta,lumettomasta Espoosta.

    VastaaPoista