perjantai 10. marraskuuta 2017

Koiran korvat

Koira ravistelee päätään tai raputtaa, koira voi myös kulkea pää vinossa, silloin on syytä epäillä että koiralla on korvatulehdus. Jos on syytä epäillä korvatulehdusta on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran korvia kannattaakin tarkkailla säännöllisesti ja puhdistaa ne myös säännöllisesti. Ota pumpuliin puhdistusainetta ja purista se koiran korvaan jos puhdistusainetta kaadetaan suoraan koiran korvaan se tuntuu ikävältä ja moni koira voi pelätä sitä. Pumpulia ei saa työntää kovin syvälle sillä silloin lika pakkaantuu korvan sisälle. Kun puhdistusaine on korvassa koira ravistelee ja lika irtoaa ja sen voi pyhkiä pois. Pumpulipuikkoa ei koskaan saa työntää koiran korvaan.
 Koiran korvalehdet voivat punehtua myös stressistä, esim kun koira menee eläinlääkärille ja sitä jännittää. . Kutina, paha haju, punoitus ja korvien likaisuus ovat merkkejä korvatulehduksesta. Korvatulehdusta aiheuttavat bakteerit, sienet ja korvapunkit.
 Luppakorvaisilla koirilla esiintyy tulehduksia enemmän kuin pystykorvaisilla koirilla. Varsinkun kesällä kun koirat saavat uidessa kosteutta ja sitten lämpöä.
Meillä BB on allerginen korvanpuhdistusaineille. Itse en käytä lainkaan varsinaisia korvanpuhdistusaineita vaan ainoastaan Otiborin korvatippoja 1 x 2 vkossa
Otiborin-korvatipat sisältävät boorihappoa ja etanolia, jotka estävät bakteerien ja sienten kasvua korvassa ja lievittävät näin tulehdusta paikallisesti. Etanolilla on myös korvakäytävän pintaa kuivattava vaikutus. Otiborin on lievästi hapan (pH 4,5), mikä suosii normaaliflooran palautumista korvakäytävään. Tämän vinkin olen saanut eläinlääkäriltä ja nykyään tuo tuote onkin reseptivapaa. BB on allerginen useimmille korvanpuhdistusaineille mutta tuota Otiboria voin käyttää myös hänelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti