torstai 9. marraskuuta 2017

Koirani ei syö?


Paljon keskustelua herättää aihe koirani ei syö se nirsoilee. Jotkut koirat ovatkin hyvin nirsoja ja valikoivia mitä syövät, toiset sitten taas ovat ahmijoita ja syövät kaiken mahdollisen. Varsinkin nuoret urokset voivat syödä hyvinkin vähän  vain sen verran, että pysyvät hengissä. Jos koira on aina ollut nirsoilija ja syö edes kerran päivässä jotain ruokaa on ilonen, leikkisä pirteä ja paino on normaali ei ole syytä huoleen.
 Koira oppii myös valikoivaksi ruuan suhteen jos omistaja lähtee siihen leikkiin. Jos omistaja aina lisää ruuan joukkoon pientä herkkua niin koira alkaa nopeasti vaatia herkkua ennen kuin suostuu syömään. Myös jos koiralle annetaan ruokaa ruokapöydästä niin koiran mielestä se voi olla herkullisempaa kuin kupissa oleva ruoka. Myös matkojen aikana tai hoidossa ollessa koira voi syödä hyvinkin vähän uusi ympäristökin voi viedä ruokahaluat joksikin aikaa. Nartuilla myös juoksu vaikuttaa monesti ruokahaluuun ja juoksuisen nartun läheisyydessä urokset lopettavat usein syömästä.
 Koiralle siis tarjotaan ruokaa kaksi kertaa päivässä ja jos ruoka ei maistu ruoka-aikana niin silloin ruoka korjataan pois ja seuraavan kerran sitä tarjotaan seuraavalla ruoka-aikana. Koirat  valitsevat ruokansa hajuaistin ja makuaistin avulla, jos ruuassa on jokin aineosa mikä ei koiraa miellytä se voi jättää koko ruuan syömättä. Koirat ovat myös viisaita ja jos jokin ruoka-aine ei ole niille hyväksi niin ne eivät sitä syö.
 Koska sitten pitää huolestua, no silloin kun normaalisti hyvin syövä koira lopettaa syömisen ja voi muutenkin huonosti.  Meillä BB kuuluu ahmijoiden joukkoon, sillä vaikka saisi kolme ruokaa peräkkäin niin kaikki käy, eli jos BB jättää pisarankaan kuppiin niin tiedän on sairas. Tosca on aina syönyt hyvin, mutta jos sekoitan ruuan joukkoon lammasta niin ihan taatusti Tosca noukkii kaikki lampaan palat kupista ja jättää ne syömättä. Lotta voi jättää kuppiinsa pari kertaa vuodessa osan syömättä jos sitäkään. Taiga syö muuten hyvin mutta juoksun aikana jättää ainakin toisen ruokansa kokonaan syömättä ja sama toistuu Keelalla. Pilvi syö aina ja kaikki omat ja vieraat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti