keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Saako koira nukkkua sängyssä?

Siinäpä on kysymys, mutta mikä onkaan vastaus. Kun kysymyksessä on pikkupentu, on sängyssä tai sohvalla nukkuminen jopa vaarallista koska koira ei osaa laskeutua  alas vaan saattaa pudota hallitsemattomasti ja loukata itsensä. Jos tarkoituksenasi on, että koira ei koskaan nuku sängyssäsi tai sohvallasi niin älä koskaan nosta pentua sänkyyn tai sohvalle vaan opeta pikku pennulle mikä on sen oma nukkumapaikka.
 Kun koira kasvaa se myös huomaa osaavansa itse nousta sänkyyn tai sohvalle jos sinä sen hyväksyt niin ei ole olemassa mitään terveydellistä syytä miksi koira ei voisi nukkua isäntänsä / emäntänsä sängyssä. Toki omistajan on opittava nukkumaan hiekkalaatikko olosuhteissa ja lakanoissa mitä reunustavat silloin tällöin ihanat tassukuviot.
 Se tulee kuitenkin muistaa, että kun koira on sängyssä tai sohvalla ja omistaja haluaa sen siitä syystä tai toisesta poistaa ja pyytää koiraa alas, niin jos koira ärisee tai näyttää hampaitaan niin silloin on asiaan syytä puuttua koulutuksellisesti.
 Nukkuipa koira sitten sängyssä tai sen vieressä niin tulee aina muistaa, että koira tarvitsee rauhaa nukkuessaan. Esim pienten lasten perheissä tulee lapsille jo varhaisessa vaiheessa kertoa, että koiran peti on koiran aluetta ja siellä koira saa olla rauhassa.
 Jokainen voi siis valita puhtaat valkeat lakanat tai "hiekkalaatikon". Meillä koirilla on omat pedit, mutta koirat saavat myös nukkua kolmella sohvalla tai meidän sängyssä. BB nukkuu sohvalla tai omalla pedillään useimmiten sohvalla. Tosca nukkuu omalla sohvallaan. Lotta myös nukkuu omalla sohvallaan tai omalla vanhoille koirille suunnitellulla isolla patjallaan. Taiga nukkuu omalla pedillään ja vaihtoehtoisesti Lotan pedillä. Keela nukkuu useimmiten paljaalla lattialla tai karva-alustan päällä, joskus myös BB:n sohvalla kun BB on valinnut pedin. Pilvi on ainoa, joka nukkuu joka yö sämgyssä minun tyynyni vieressä. Toki joku toinenkin koira saattaa piipahtaa sämgyssä mutta vain hetkellisesti. Siis kauniita unia kaikille koirille ja ihmisille.
PS. Kaverin kanssa näkee kauniita unia
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti