perjantai 8. helmikuuta 2019

Onko lemmikkisi lihava.

Lemmikin ylipaino on aina vakavasti otettava tila. Ylipaino altistaa lemmikin monille sairauksille ja lemmikin elininodote voi vähentyä jopa 1-2 v. Ylipaino voi altistaa myös diapetekselle, sydänsairauksille, nivelvaivoille sekä virtsatievaivoille. Liikapaino lisää myös riskejä nukutusta tarvitsevien toimenpiteiden aikana. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että lemmikin painon normalisoiduttua myös terveysongelmariskit paranevat.
 Hyvä asia on myös se, että normaalipainoinen lemmikki jaksaa liikkua ja leikki enemmän on reipas ja aktiivinen. Mistä sitten tiedät onko lemmikin tarpeellista hoikistua tässä muutama vinkki. Kylkiluiden pitää tuntua kun kevyesti sivelet koiran kylkiä. Jos joudut etsimään kylkiluita  koiralla on liian paljon rasvaa.
 Kun katsot koiraasi ylhäältä päin pitää vyötärön olla koiran kapein kohta. Ylimääräinen rasva kertyy myös helpoti hännän juureen. Jos lemmikksi lyllertää tai liikkuu jäykästi. Seuraa koirasi hengitystä kun se liikkuu, kuuluuko että koira hengästyy helposti. Onko lemmikksi haluton lähtemään lenkille ja pyrkiikö ja lyhyen lenkin jälkeen palaamaan takaisin kotiin. Jos lemmikksi näyttää pulskalta niin lemmikksi on luultavasti pulska. Älä petä itseäsi ja keksi  selityksiä miksi lemmikkisi vain näyttää pulskalta.
 Muistan kun meillä oli  Turri  joka oli rodultaan kaukkari niin hän lihoi tosi helposti ja lähes joka kerta kun kävimme eläinlääkärillä vaikka rokotuksilla, eläin lääkäri sanoi, että Turri saisi olla muutaman kilon kevyempi. No asiahan titenkin harmitti minua joten seuraavan kerran kun menimme eläinlääkärille lausin välittömästi, nyt on Turri saavuttanut aikuisen koiran massa. Eläinlääkäri katsoi minua ja sanoi voihan sen tuollalaillakin ilmaista, että koira on lihava.
Ikuisesti sydämessäni.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti