sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kimpale puhdasta kultaa

Parsaklaanin kenneliin on tänään syntynyt ensimmäinen pentu Belunan Sirius Lumolle. Pienokaisen sukujuuret ovat siis tiukasti Belunan kennelin taustoissa. Kaikki ei aina suju kuten sen toivoisi sujuvan. Meillä oli tiedossa, että vauvoja on tulossa vain yksi kappale ja meille oli kerrottu, että kysymyksessä on ns. riskisynnytys. Pelkona oli ettei tuo ainokainen lähde syntymään kuten hänen kuuluisi. Ja niinhän siinä sitten kävi, että ei syntynyt vaikka kaikkemme teimme ja vaikka mitä niksiä kokeilimme.
735 g puhdasta kultaa
 Kun Lumon olo alkoi käydä tuskalliseksi niin suuntana oli eläinlääkäriasema, jonka kanssa olimme jo pariin kertaan konsultoineet. Oli pakko luovittaa ja ajatella niin emän kuin pienenkin parasta.
 Lääkäriasemalla Lumo ultrattiin ja todettiin, että pikkuinen voi hyvin eli suoraan sanottuna on elossa. Eläinlääkäri ei halunnut leikata Lumoa vaan päätti saada pennun syntymään oksitonin avulla niin lähelle että pennusta voitiin tarttua kiinni ja avustaa hänet mailmaan. Lumo kesti kaiken upeasti, on siinä koralla luonne kohdallaan, ei tarvittu kuonokoppaa eikä muitakaan rajoitteita.
 Eläinlääkäri sai tehdä työnsä rauhassa ja sai kuin saikin vedettyä pienokaisen ulos. Tomera nartun alku sieltä syntyikin ja eläinlääkärin mukaan ratkaisumme oli ollut oikea pienokainen ei olisi syntynyt avustamatta. Kiitos myös Päiville kun annoit taustatukea meille.
 Nyt kaikki hyvin Lumo ja pienokainen ovat matkustaneet omaan kotiin omaan turvalliseen pentuhuoneeseen palveljoidensa passattavaksi. Jaksamista sinne pentuhuoneeseen ja apuja on tottakait saatavilla kun  käy liian raskaaksi. Nauttikaa nyt elämän pienestä ihmeestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti