keskiviikko 30. maaliskuuta 2022

Lumon kuulumiset

 Sain luvan julkaista Lumon omistajan kertomuksen Lumon tilanteesta tämän päivän osalta. Ainakin siitä voimme olla iloisia, että Lumo voi paremmin kuin eilen.




Silmälääkäri on tänään katsonut Lumon silmät tarkkaan. Niissä ei ole mitään selittävää syytä tilanteelle. Vasensilmä on ns. sokea ei ota vastaan käskyjä eikä tiedä mitä näkee. Viittaa aivoperäiseen tapahtumaan. Näköhermot +kuulohermot ovat ihan vierekkäin aivojen takaosassa. Siksi tuo kuulokin reistailee. Epäilyksenä matolääke, aivokasvaimet hyvä/paha, aivokalvon tulehdus, verenkiertohäiriö, trauma. Tänään Lumo antoi tutkia silmänsä kuten aina ennekin paniikki oli hävinnyt. Kaikki sai alkunsa siitä, Lumo sai Dronbits matolääkkeen ma iltapäivällä. Eka havainto jostain oudosta oli, että ihmeteltiin miksi Lumo istuu keskellä takapihaa ja tuijottaa tielle (illalla) ??? Olin että en vaan tiedä. Asia jäi siihen. Ti aamulla mieheni vei Lumon ulos ja heitti namuja tarhaan. Yleensä Lumo on kuin haukka ja syö namut, ettei muut saa, mutta nyt ei ?? Mieheni tuli sisälle ja sanoi Lumo ei näe oikein. Olin ihmeissäni. Seurasin koiran vointia aamupäivän. Kävin kävelemässä ja yks kaks Lumo otti ritolat. Koira joka ei koskaan lähde kauas ja jos lähtee palaa takasin salamana. Koira katsoo sinua, mutta ei katsokaan tiedättekö sen tunteen. Lähdin perään. Ei kuule vaan varmoin askelin jatkaa matkaa. Kunnes KARJAISEN LUMO. Tuli pari askelta takasin, mutta ei ollut läsnä näin sen silmistä. Istui ja tuijotti en tiedä mitä. Palasimme kotiin. Soitin omalle ell joka oli aivan täynnä. Kehotti tekemään muutaman testin. Pudotin harjan sen nenän edestä ei reagoi, ei reagoi uhka vasteeseen kun koitan kädellä silmiin. Ei seuraa harjaa, ei sormea . Sattumalta joku käski mielessäni kurkkaa suuhun. Ikenet vaaleat. Sit tuli kiire. Soitin Vettoriin selitin pikakelauksena ja talla pohjaan. Siitä sitten hoitajalle ja siitä lääkärille. Lumo ei kertaakaan ottanut lääkäriin kontaktia. Ei reagoinut vaikka koirat haukkui oven takana. Se oli joko stressissä eli läähätti ja syke korkea TAI sammui kuin saunalyhty lattialle eikä reagoinut, kuin koviin ääniin esim. ovi. Lumo sai paniikki kohtauksen verikokeista sekä röntgenistä. Lääkäri sai kuitenkin tutkia ja tehdä neurologiset tutkimukset. Askellus on vakaa, mutta törmäilee liikkuessa karmiin, tuoliin yms. Verikokeet ok, vatsa/keuhko röntgen ok. Borrelioosi nega.

Ct lakkasi toimimasta eilen kesken kuvauksen. Men ja tiedä miksi...
Kortisoniin vastaa hyvin josta lääkäri oli iloinen tänään. Tänään tilanne huomattavasti parempi kuin eilen. Mutta seurattava tarkkaan ja herkästi otettava yhteyttä ell. Nyt katostaan millaisen vasteen saa kortisonista ja miten jatko kuvausten kanssa tehdään. Tämän päivän voinnin mukaan kuvauksella ei ole kiire.
Olen yläkertaan kertonut, että tätä koiraa ette multa vie. Pidän kynsin ja hampain kiinni Lumostani ❤

Nyt toivotamme Lumolle paranemisia ja koko perheelle jaksamista kaiken huolen keskellä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti