lauantai 23. maaliskuuta 2024

Jii-Teen Minca Manetta "Minca"

 Tänään on se päivä kun blogin salaisuus paljastuu,  seikkailuihin liittyy pikkuinen Minca. Rose´saa  leikkikaverin ja perheemme uuden jäsenen. Minca on juuri täyttänyt 7 vkoa ja muuttaa meille tänään. Minca on syntynyt Jii-Teen kenneliin  Beritin nimipäivänä, jossa hänellä oli 8 sisarusta. Pentue oli Jii-Teen kennelin MM-pentue.


Mincan tulo meille on kohtalon sanelemaa, sillä samalla toteutuu lapsuudesta asti mielessäni ollut unelma joka oli jo haudattu, kunnes sen toteuttamiseen avautui yllättävä tilaisuus. Sain ystävän avulla tutustua Mincan ihanaan kasvattajaan Anneen ja uroksen emäntään Maarittiin. Meillä löytyi yhteys ja olen ikuisesti kiitollinen että Anne valitsi minut yhdeksi kodiksi johon antoi pennun.


Elämään tuli niin paljon uutta, oli alettava opiskelemaan uutta rotua ja tutkittava rodun historiaa, terveystilannetta, rotumääritelmää ja paljon muuta. Tässä kasvattaja Anne on ollut suureksi avuksi. Ensimmäisen puhdasrotuisen berhandilaisen kasvattaja oli Heinrich Schumacher 1850 luvulla. Munkit ja Sankt Bernardin munkkiluostari liittyvät rodun historiaan vahvasti. Olemme käyneet kaksi kertaa Mincaa Ryttylässä katsomassa ja voi ihanuutta.


Ensimmäisellä kerralla tapasimme tämän ihastuttavan pariskunnan, jotka ovat pentueen vanhemmat Matteo ja Ruuti. Yhdessä pentuja hoidettiin ja vierekkäin levättiin kun pennut nukahtivat.


Voiko ihminen olla onnellisempi kuin nyt olen, minä joka olen kaivannut niin kovasti aikoja jolloin itsellä oli pentuja. Nyt perheeseemme tulee taas aivan uusia asioita kun saamme elää pentuelämää. Mitenköhän sitä oikein osaa kun siitä on jo yli viisi vuotta kun talossa on ollut pentu.

Saanko esitellä  hän on Minca Manetta, alunperin olin valinnut nimeksi Minca Manella, mutta kuten kaikki minun juttuni niin tähänkin puuttui kohtalo tai ehkä kasvattajan väsyneet silmät. Nimittäin Minca Manella oli saanut muodon Minca Manetta rekisteröinti papereissa, mutta se ei haitannut minua sillä uskon että kaikella on tarkoituksensa. Alkuperäinen nimi olisi tarkoittanut Rakastettu lujatahtoinen kypäränkantaja mutta nyt nimi voidaan tulkita Lujatahtoinen kypäränkantaja kaasuttaa. Tämä sopii oikein hyvin koska Harry ja Anne kumpikin harrastavat moottoripyöräilyä.


Siis ihan super tyyppi on tänään perheeseemme muuttamassa, hieman jännittää miten Rose´suhtautuu kun "pikkusisko" saapuu jakamaan huomiota. Uskon että kuitenkin Rose´arvostaa koirakaveria koska rakasti ainakin Keelaa yli kaiken. Kyllä me kovasti ollaan Keelan jälkeen leonberigiäkin harkittu, mutta asiat eivät vain loksahtaneet, en Keelan jälkeen vain voinut tuoda uutta leoa kotiin se ei tuntunut oikealta. Tämä uusi perheenjäsen sai myös Harryn hyväksynnän ei edes ollut vaikeaa.

Hienot Sveitsin pannat kaulassa pennut lähtevät koteihinsa. Nyt on enää hetki kun Minca saapuu kotiin, olemme nimittäin nyt juuri lähdössä hakemaan häntä tuolta Ryttylästä. Tai totuuden nimessä Harry nukkuu vielä ja vasta kahdeksan maissa lähdemme kohti Ryttylää siis vieläkin pitää hetki odottaa. Minca tervetuloa kotiin.

8 kommenttia:

  1. Paljon onnea sekä rakkaita ajatuksia uudesta perheenjäsenestä teille kaikille <3

    VastaaPoista
  2. Onnea, onnea, onnea vaan uudelle elämänvaiheelle!!! Voi mikä söpöliini teille muuttaakaan! Syd.terv. Carita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, elämässä on taas uutta virtaa.

      Poista
  3. Ihanaa uutta pentuelämää teille ja tietysti erikoisonnittelut Roselle, isosiskolle❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rose´vielä opettelee tuota isosiskon roolia.

      Poista
  4. Oijoi, miten ihanaa!! Taisinkin jossain kohtaa kirjoittaa, että kauankohan menee, että teillä on pentu, kun Rosen taluttamisesta piti olla oikein vuorot. <3 Nyt sitten on ja aivan huipulta tuo Minca näyttää!! <3

    Minulla on hauska muisto bernhardilaisesta. Olimme tapaamassa isoäitiäni Helsingissä. Sairaalan ulkopuolella nainen talutti koiraansa ja työnteli kaksosvaunuja. Kysyin, saanko tervehtiä koiraa. Sain luvan ja seuraavaksi huomasin makaavani nurmikolla iso koira päälläni. :D

    Ihanaa pentuaikaa ja Mincalle ja Rosélle rapsutuksia ja suukkosia <3 <3
    t. Hanna

    VastaaPoista
  5. Kiitos joskus elämä yllättää ja tarjoaa jotain niin ihanaa kuin pentuaika jota niin paljon olen kaivannut.

    VastaaPoista