keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Kevään vaarat

 Valitettavasti kevät tuo tullessaan myös vaaroja koiralle. Vaikka aurinko antaa energiaa ja mieli on valoisa on kuitenkin syytä muistuttaa mieliin seuraavat asiat.


Punkit nuo viheliäiset pikkuoliot heräävät  kun lämpötila on +5 astetta joten taas on aika huomioida tämä asia ja tutkia koiran ihoa tarkemmalla seulalla.

Lämmin auto, aloita heti keväällä tapa, ettet jätä koiraa yksin lämpimään autoon, yllättävän nopeasti lämpötila nousee autossa niin korkeaksi, että lämpöhalvauksen riski on olemassa.

Siitepöly voi saada koiran silmät vuotamaan, ihon kutisemaan ja koira voi alkaa nuolla tassuja. Jos huomaat näitä oireita on syytä selvittää onko koira allerginen siitepölylle. Myös katupöly voi aiheuttaa oireita kuivuessaan ja noustessaan hengitysilmaan.


Sitten ovat ne käärmeet, jotka nousevat lämmittelemään aurinkoon tien reunoille, pälvipaikoille. Kyyt ovat myrkyllisimmillään keväällä. Sen myrkky on kaikkein vahvinta keväällä. Kaikkihan muistamme, että kyy on rauhoitettu eläin ja jos sen haluaa esim. siirtää pois pihapiiristä niin se kannattaa viedä kahden kilometrin päähän silloin kyy ei palaa takaisin. Pihapiirissä kyiden lempipaikkoja ovat esim. isolehtiset vuorenkilvet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti