maanantai 25. helmikuuta 2013

Betun ensimmäinen päivä / ilta


 Tämä teksti on lainattu Kari Laaksosen kertomuksesta Betun ensimmäisestä illasta.
 
25.02.2013, maanantai-ilta. Betu pojan ensimmäinen ilta uudessa kodissaan eilen meni paremmin kuin uskalsimme edes odottaa. Betu ulkoili jo omalla pihallamme yhdessä nuoremman tyttömme Perlan kanssa. Ovat aivan mainio pari.

Banjo ja Paloma olivat sitten puolestaan keskenään. Toisen parin ollessa sisällä toinen oli ulkona eikä siinä välissä päästetty kohtaamaan. Eilen päivällä heti Betun tultua toki kaikki kohtasivat Betun tuolla läheisellä pellolla, "puoluettomalla alueella", ihan vapaana ja hyvinhän se meni. Sieltähän ne eiliset valokuvatkin ovat. Tänään aamulla Betu vietti jo omalla pihalla aikaa myös vanhemman tytön eli Paloman kanssa. Ja tämäkin meni tosi hienosti. Tytöt kyllä ottivat Betun hienosti vastaan.

Banjon ja Betun yhdessäoloa saamme vielä hetken odotella eli pitää muistaa, että nyt ollaan tiukasti Banjon tähänastisella reviirillä ja olemme tosi varovaisia ettei mitään sanomista poikien välille pääse tulemaan. Toistaiseksi ei ole tullut. Banjo on kyllä ilmiselvästi kiinnostunut siitä, että mikäs poika tänne on tullut. Uteliaisuus on tullut hyvin vahvasti käytöksessä esiin. Olemme näin aluksi varanneet koiraportilla muusta asunnosta eristetyn työhuoneen Betun omaksi alueeksi. Niihin tilanteisiin joissa molemmat pojat ovat yhtaikaa sisällä. Jatkossahan Betu on kuitenkin ilman muuta asunnossa ihan vapaasti kuten kuka tahansa muu koiramme. Käytännössä vietin eilen aika paljon aikaa Betun kanssa kyseisessä työhuoneessa. Siellä me nytkin ollaan, minä tietokoneella ja Betu makaa tuossa vasemman jalan päällä. Välillä ulkoillaan ja aina kun Banjo on ulkona on Betu vapaasti täällä asunnossa. Ja jotta Betulla ei olisi ollut yöllä portin takana yksinään ikävää päätin illalla petata itselleni sängyn työhuoneen lattialle. Nukuttiin siellä sitten kylki kyljessä Betun kanssa (minä patjalla, Betu lattialla). Muut koirat muualla kuka missäkin. Tarjahan on yleensä yöt töissä. Niin monta yötä kuin tämä alustava huonejärjestely on voimassa olenkin päättänyt nukkua yöni siellä lattialla. Betun kaverina. Aikanaan sitten kyllä palataan normaaliin päiväjärjestykseen.

Koirat pääsevät toki tutustumaan portillakin toisiinsa eli kyseessä ei ole mikään seinä tai suljettu ovi. Kun sitten pojat viedään ulkoilemaan yhdessä mennään tuonne pienen matkan päähän pellolle jälleen selkeästi Banjon reviiriltä pois. Siellä ei ympäristö aiheuta turhia ylimääräisiä paineita kummallekaan. Kuten sanottu rauhassa mennään nyt kun pojat totuttelevat toisiinsa. Pienin ja huolellisin askelin kerätään perheenjäsenet samalle viivalle.

Olen todella positiivisella mielellä yhteisestä alustamme Betun kanssa. Aivan mahtava, tasapainoinen, tervepäinen ja hyvin hyvin ystävällinen suurisydäminen poika isoissa raameissa. Kerta kaikkiaan hieno poika.
 Hienosti Kari kertoo Betun ensimmäisestä illasta uudessa kodissa. Toivottav asti tuo edes vähän lohduttaa Laten mieltä kun voi lukea, että Betulla on kaikki hyvin ja pojasta pidetään hyvää huolta.
Kuvat ovat vielä eilisestä tutustumispäivästä joka sujui hienosti. Olihan Betulla kova päivä muutto ja uusi perhe ja kaikesta piti selviytyä. Mutta kyllä poika upeasti selvisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti