torstai 4. lokakuuta 2018

Kansainvälinen eläintenpäivä

Tänään vietetään kansainvälistä eläintenpäivää ja samalla alkaa eläinten viikko. Eläinten viikon teemahan on : Vastuullinen lemmikin hankinta. Muistuttakooon tämä kuva, että kaikki eläimet eivät ole tarkoitettuja lemmikeiksi.
 Hienoja asioita on saatu  tehtyä vaikka paljon on vielä tekemätöntä työtä niin Suomessa kuin malmallakin, tässä kuitenkin muutamia asioita eläinten puolesta.
- Kymmenet (70 kpl) vaateketjut luopuvat mohairin käytöstä - vuohien julmakohtelu
- Etelä-Korea kielsi koirien tappamisen ruuaksi.
- Kanada kieltää eläinkokeet kosmetiikassa
-Belgia kieltää turkistarhauksen ja hanhenmaksan tuotantoon liittyvän pakkosyötön.
- Euroopanlaajuinen kampanja lemmikkien puolesta alkaa
- Heli Castre´nin apuraha hevosten kuiviketutkimukseen - hevosten hyvinvointitutkimus.
Omaa eläintenpäivää olemme viettäneet metsässä liikkumalla heti aamusta kirpeän syksyisessä säässä.

Metsähepulit ovat ihan parhautta ja tällä kertaa myös Keela oli pukeutnut , koska oli kirpeä syyssää. No ei vaineskaan halusin laittaa keelalle tuon ihanan auringonkukka pannan ihan tarkoituksella että prinsessa olisi söpö.
 Prinsessa on nyt päättänyt että hänenkin täytyy pudottaa pohjavilla talveksi pois, ihan en ymmärrä tätä karvan pudotus ajankohtaa, mutta eipä sille mitään voi.
Prinsessa on myös eläintenpäivän kunniaksi esitellyt minulle uuden oppimansa tempun. Se on ilo kun lemmikki oppii uusia temppuja ihan itse. Keelan uusin temppu on sellainen että hän tunkennpäänsä tietyllä tavalla koiraportin alaosaan ja pienellä liikkeellä koiraportti aukeaa ja sen jälkeen onkin ihan helppo aukaista ovi ja marssia sisään oman halunsa mukaisesti, tosi kaikki ovet jäävät auki ja hetkessä kylmyys hiipii sisälle. Ovethan Keela on aina osannut avata ulospäin, mutta koiraportit ovat vaatineet selvästi hieman opiskelua ja myös tuon oven toisin päin avaaminen. Klo 13:22 ja Keela on tehnyt tuon tempun jo viisi kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti