torstai 18. lokakuuta 2018

Voihan taas

Mitähän hiukkasia nyt on ilmassa kun Taigan korvat ei sitten meinaa millään tulla terveeksi ja eiköhän sitten tuon BB:nkin korvat töhni ja kaiken kukkuraksi sitten pepun päällä on hotspot. Ei tätä nyt tarvisi taas ollenkaan, mutta ei auta muu kuin mennä taas tapaamaan eläinlääkäriä.
 Tuo kosteus ei nyt varsinaisesti auta tuota asiaa yhtään päinvastoin. Tuo hotspot taitaa tykätä kosteista olosuhteista. Täytyy sanoa että vaikka vaiva tuntuu pieneltä niin aika hankakala ja kivulias se voi olla.
 Koiran hot spot on koirilla melko yleinen, äkillisesti ilmenevä pinnallinen kostea ihotulehdus joka voi olla erittäin kivulias. Tavallisimmin ihotulehdusalue muodostuu pään, kaulan, lantion tai lonkan alueelle. Koiran hot spot tunnetaan myös nimillä koiran akuutti kostea dermatiitti tai pyotraumaattinen dermatiitti.Hot spot on punoittava, kostea ja usein terävärajainen tulehdusalue koiran iholla. Tulehdusalue voi olla karvaton tai karvapeitteeseen on tarttunut kuivunutta märkäeritettä. Tulehdusalueen koko on läpimitaltaan 3-20 cm ja se voi laajentua huomattavasti jopa tunneissa. Tulehtuneen ihoalueen läheisyydessä voi olla pienempiä, ns satelliittimuutoksia jotka kertovat tulehduksen leviämisestä.


  Luusto- tai nivelkipu voi johtaa kipukohdan nuolemiseen ja pureskeluun, vaikka ontumaa ei aina olisikaan havaittu. Toistuva koiran hot spot esimerkiksi lonkan kohdalla voi olla merkki nivelkivusta.
 Eli lyhyesti, jos koirallasi on hotspot niin tutki koko koira, että kaikki sateliitti pesäkkeet löytyisivät eikä hotspot pääsisi leviämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti