tiistai 9. lokakuuta 2018

Tutkittua tietoa

Olin Taigan kanssa eläinlääkärissä, koska huomasin, että erite Taigan korvissa oli huomattavan suuri. Käynti oli erittäin hyödyllinen, sillä eläinlääkäri kertoi, uutta tietoa koirien korvien hoidosta ja myös siitä että eläinlääkäritkin ovat saaneet uudet ohjeet hoidon suhteen.
 Utta tutkimustietoa koirien korvista. Koirien korvia ei tulisi puhdistaa koskaan turhaan, eli vain jos korvat töhnivät voimakkasti ja silloinkin hyvin maltillisesti. On todettu että korvan puhdistusaineet ärsyttävät korvaa ja lisäävät eritteen määrää. Taigalla on tällä hetkellä hiivaa ja bakteereja korvissa, mutta korvia saa puhdistaa vain 1 x vkossa kahden viikon ajan ja sen jälkeen ei ollenkaan. Hiivakorville määrätään myös nykyään kortisonitabletteja, kortisoni aiheuttaa korvaan olosuhteet missä bakteerit ja hiivat eivät voi kasvaa. Sivuvaikutuksena lisääntynyt juominen / pissaaminen. Koirille on nykyään myös hiivakorvan estolääkitys jota tiputetaan korviin 1 x vkossa. Esimerkiksi Toscan ja Keelan korvia en ole puhdistanut tänä vuonna lainkaan. Joskus on käynyt ajatus mielessäni, miksi niiden koirien korvissa ei ole ongelmaa joita en puhdista ja miksi sillä koiralla jota tehopuhdistan on ongelmia. Tässähän se selvisi.
Eläinlääkäri käynti toi muutakin tietoa, nimittäin kahdesta Taigan nisästä löytyi nuppineulan kokoinen nisäkasvain, itse en olisi niitä löytänyt. Niitä seurataa. Taigan paino on myös karvojen myötä pudonnut ja tietenkin sen seurauksena, että koko kesän söi todella huonosti ja aikajoin ei ollenkaan, onneksi nyt ruoka maittaa. Lihaksiakin pitäisi saada uudelleen kehitettyä nyt kun päästään taas metsään, kesä kun meni puskien juurella lepäillessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti