lauantai 9. syyskuuta 2023

12 tuntia laatuaikaa

 Tänään aamulla klo 7:30 lähdimme kohti Tamperetta ja vinttikoirarataa, jossa oli Suomen Leonbergiyhdistyksen erikoisnäyttely "Erkkari" eli Ruska shouw 2023. Minäkin olin saanut pienen roolin kyseisessä näyttelyssä.


 Minun tehtäväni oli arvostella lapsi-koira  osallistujat. Mietin edellisenä iltana vielä pitkään omia arvostelukriteereitäni. Minun tehtävänihän ei ollut arvostella koiria vaan yhdistelmää lapsi ja koira. Olen paljon mätsäreissä ollut tuomarina ja aina sanonut, älkää laittako minua arvostelemaan lapsi-koirakehää en kestä jos lapset repivät ja nykivät koiria, usein näkee kun liian pienet lapset laitetaan koiraa "retuuttamaan". kehässä. No tänään ei ollut sitä ongelmaa molemmat esittäjät kohtelivat koiria erittäin kauniisti. Eli vielä noihin arvostelukriteereihini jotka päätin olevan seuraavat: Arvostan sitä kuinka lapsi saa koiran mukaansa liikkumaan ja kuinka lapsi hallitsee koiraa.  Katsoin myös sitä onko koira iloinen lapsen seurassa ja tekeekö mielellään yhteistyötä. Tällä kertaa työni ei ollut helppo vaikka kehässä oli vain kaksi koiraa toinen oli leonberginkoira ja toinen oli nöffi. Onneksi koira/lapsi esiintymisessä oli selvästi eroa jotta oli helppo päättää kumpi voitti vaikka kumpikin lapsi esitti koiran hienosti ja kauniisti.


Tällä kertaa pienellä erolla voiton vei Leo/lapsi koirakko ja toisena oli sitten Nöffi/lapsi koirakko. Onnea voittajille. Toinenkin jännittävä asia oli Harry meni Rose´n kanssa turistikoiraryhmään, joka on tarkoitettu koirille joilla on jokin hylkäävä virhe, kuten hammaspuutos Rose´lla. Harry esitti Rose´n todella hyvin .






Täytyy sanoa, että en koskaan olisi vienyt viralliseen näyttelyyn koiraa jolla ei ole turkkia, mutta nyt halusin saada virallisen tuomarin Loredana Salinan arvostelun , koska Rose´ei ole voinut sellaista saada kun ei ole voinut näyttelyihin osallistua. Turkin puuttumisesta Rose´sai muuten ihan loisto arvostelun ja kaiken lisäksi myös Harryn hyvä esitys mainittiin.


Rose´käyttäytyi kehässä erinomaisesti mistä olen hyvin iloinen, mutta ei Rose´olisi oma itsensä, jos hän ei joitan pientä järjestäisi. Kun kehä oli ohi  pyydettiin  molemmat koirat valokuvaukseen ja niimpä Rose´päätti että tuossa kohtaa missä kuvaus oli tarkoitus tapahtua hän ei ainakaan voi seiso ei sitten millään ja kun Rose´jotain päättää niin se on siinä. Roseá han ei juuri koskaan ole kuvattu joten ihan vieras juttu. No ei siinä sitten muu auttanut kun kuvaaja siirsi kuvauspisteen teltan takaa teltan sivulle mikä kelpasi sitten meidän prinsessalle, kiitos Ollille. Otettiin sitten kuva kotona missä kaunis ruusuke näkyy.


Eikä tässä vielä kaikki sillä myös Hero oli mukana näyttelyssä mihin oltiin treenattu ja harjoiteltu ja hyvin oli opit menneet perille Mika ja Hero esiintyivät niin kauniisti ja sen huomasi myös tuomari mainita arvostelussa. Hero sai myös hienon arvostelun ja Mikan hieno koiran esittäminen mainittiin. Onnea hienosta suorituksesta.





Kun koirat oli esitetty niin olimme saaneet kutsun Teiskoon ja niissä maisemissa tuli pratiisi mieleen. Kiitos myös nälkäisten näyttelyssä kävijöiden ruokkimisesta herkuilla.




Kun lähdimme ajelemaan kotia kohden aurinko paistoi oli mitä kaunein ilta ja radiossa soi kotimainen iskelmä ja siinä me Harryn kanssa matkattiin yhdessä kotia kohden ihastellen Suomen uskomattoman kaunista luontoa ja pelloilla kirmaavia peuroja. Saavuimme kotiportille 19:30 ja näin olimme saaneet yhteistä laatuaikaa 12 h olipa hieno päivä.



Kiitos kaikki ihanat ihmiset jotka teitte päivästämme ikimuistoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti