maanantai 18. syyskuuta 2023

Siivouspäivä

 Tänään kerroin Rose´lle, että on siivouspäivä, normaalisti se on tarkoittanut, että vain hännänpää heilahtaa ja koira siirtyy seuraamaan mattorallia pihalle, mutta ei tänään,  sillä  koira kipitti vauhdilla omalle pedilleen, eikä suostunut siitä liikahtamaan, kaikki muut pedit ja matot kävivät pihalla tuulettumassa, mutta Rose´ei antanut omaa suosikki petiään mihinkään,  aina kun lähestyin niin koira painui ihan littanaksi  ja silmät kertoivat että ei onnistu en lähde mihinkään, vasta kun lattiat oli imuroitu, pesty ja matot palautettu ja muutkin pedit laitettu takaisin omille paikoilleen, nousi koira ja poistui ulos.



Tänään taas kerättiin syksyn satoa ja niistä saatiin sitten herkullista ruokaa. Oman maan perunoista, sipuleista, tomaateista ja kurkuista ja persiljasta saatiin ihanaa ruokaa. Kanttarellitkin olivat omasta metsästä.  Omaa kalkkunaa ei ollut mutta onneksi sellaista oli mukana Porvoon tuliaisina.


Syksy on sadonkorjuun aikaa mutta samalla se on luopumisen aikaa, kun kaikki kukat alkavat kuolla. Viime yönäkin mittari oli alimmillaan -0,1 astetta.

Äitienpäiväruusullakin on jokin kalenteriongelma, kun aloitti kukinnan uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti