torstai 22. helmikuuta 2024

Koirakin voi lomailla

 Kun tekisi mieli lähteä perheen kanssa etelän lämpöön ja sehän tarkoittaa että perheen lemmikille sille karvaiselle kaverille pitäisi löytää hoitopaikka. No koirahoitola on tietenkin yksi vaihtoehto, no onko se parasta mitä voit koirallesi tarjota. Mitä jos koirasikin voisi nauttia lomasta ihan yhtä paljon kuin sinä omastasi. Mitä jos koirasi pääsisi loman ajaksi "lomakummin" (= itse keksimäni nimi) luokse viettämään omaa lomaansa. Näin ihanasti on Loimun perheessä asiat saatu järjestettyä, kun perhe lomailee lähtee Loimu omalle lomalle nauttimaan hemmottelusta ja uusista virikkeistä.


Tähän kumpaakin perhettä hyödyttävään  lomailumuotoon on päädytty kun Loimun perhe tutustui Ilkkaan ja Jaanaan jotka olivat menettäneet oman koiransa. Nyt Loimu saa nauttia lomailusta Ilkan ja Jaanan luona ja he voivat nauttia elämästä koiran kanssa ja Loimun perhe voi rauhassa nauttia lomailustaan, ilman huolen häivää siitä miten Loimulla menee. Tietenkin jotta tällainen asia onnistuu se vaatii hyvän suunnittelun, ihmisten kemioiden tulee kohdata ja myös lomakodin ja koiran kemiat tulee kohdata. Kun kaikki loksahtaa kohdalleen niin kaikki ovat onnellisia ratkaisusta.


Tietenkin tällaiseen järjestelyyn kuuluu aina asioista sopiminen siitä, että miten toimitaan esim. jos koira sairastuu, keneen otetaan yhteyttä jne. Mutta kun käytännöistä on sovittu pakataan lomalaukku ja annetaan mukaan ruokintaohjeet ja muut tarpeelliset ohjeet ja loma voi alkaa. Koira jää mielellään lomapaikkaan koska on siihen hyvin tutustunut ja ihmiset ovat tuttuja. Arvostan suunnattomasti koiran omistajia jotka ajattelevat myös koiransa parasta niin paljon että haluavat tarjota koirallekin loman ja todella paljon arvostan heitä jotka jakavat oman kotinsa koiralomalaisen kanssa tarjoten koiralle hyvän kokemuksen vaikka perhe on poissa.


Ihana seurata kun perhe jakaa lomakuvia omista kiinnostuksen kohteistaan ja samalla Loimun lomakodista putkahtelee kuvia kuinka lomaileva koira nauttii olostaan. Tässä on kysymys suuresta luottamuksesta puolin sekä toisin.

2 kommenttia: