tiistai 20. helmikuuta 2024

Koiran normaali lämpö.

 Koirallahan on normaali lämpö on välillä  38-39 astetta, eli koiran lämpö on ihmisen lämpöä korkeampi. Koiralla on kuumetta kun lämpö nousee YLI 39,5 asteen. Koiran lämpö mitataan peräsuolesta ja mittaria ei pidetä pitää ihan vaaka-asennossa, koska silloin mitataan ulosteen lämpö. Pidä mittari hieman viistossa. Digitaalinen mittari on hyvä ja sen kärkeen voidaan laittaa liukastetta.

Omasta koirasta kannattaa lämpö mitata silloin kun koira on terve, jolloin saadaan hyvä vertailu arvo kuinka paljon lämmönnousua on kun koira sairastaa. Usein myös eläinlääkärissä saadaan suurempi lukema koska se on koirasta jännittävä tilanne. Jos koiran kuume nousee yli 41 astetta voi siitä jo seurata vakavia vaurioita koiran elimistölle.


Tämäkin on asia mikä kannattaa opettaa koiralle ihan pennusta alkaen, jotta se sitten sujuu helposti kun siihen on tarvetta. Kuumeinen koira on väsynyt, ruokahaluton, vetäytyy syrjään, koiralla voi olla silmä tai sierainvuotoa, yskää, oksentelua tai ripulia.


Kun koiralla on kuumetta kannattaa pitää kuumepäiväkirjaa ja mitata kuume aamulla, päivällä ja illalla, siitä on eläinlääkärille suuri apu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti