perjantai 27. maaliskuuta 2020

Ystävyys

Sain tänään aivan ihanan kuvan missä ystävyys on pääosassa.  Sissi koiran ystävä  pieni kissa nimeltä Kartoshka sairastaa ja tarvitsee turvaa ja niimpä hän hakeutuu ystävänsä Sissin kainaloon.
Sissi ja Kartoshka
Nyt kehoitan teitä tutustumaan koirienne tassuihin sillä kun on ollut pitkään märkää ja kosteaa niin tassuissa saattaa muhia yllätys, nimittäin hiiva.
Kosteat, punaiset varpaanvälit ja värjääntyneet karvat, töhnäisistä korvista puhumattakaan, ovat sitkas ja viheliäinen vaiva, jonka hoitoon tarvitaan paljon viitseliäisyyttä omistajalta. Ongelmakauden ollessa pahimmillaan (etenkin syksyn ja kevään kosteat kelit) on kotihoidolla valtaisa merkitys potilaan hyvinvointiin.

-Hiivat ja bakteerit pitävät melko samanlaisista olosuhteista; kosteaa ja lämmintä saa olla. Näinpä ensihätään on syytä poistaa ylimääräiset karvat ongelma-alueilta ja huolehtia siitä, että iho puhdistetaan ja etenkin kuivataan huolellisesti aina pesujen jälkeen (hiustenkuivaaja tai talouspaperi on tässä ehkäpä pyyhettä parempi ratkaisu).

-Jos koirasi nuolee mitä tahansa ruumiinsa osaa useita kertoja päivässä tai nuoleminen selvästi lisääntyy, se on monesti merkki siitä, että jokin saattaa olla pielessä.  Tassujen punoittava tai paksuuntunut iho ei ole myöskään normaalia. Näissä tapauksissa kannattaa mennä eläinlääkärin vastaanotolle.
Muistathan että, yllä mainitut oireet eivät silti välttämättä ole merkki hiivatulehduksesta, vaan ongelmana saattaa olla myös atopia tai bakteeritulehdus. Eläinlääkäri tutkii mikroskoopin avulla solunäytteistä, onko kyseessä hiivatulehdus.
Pidetään siis tasuista huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti