tiistai 26. lokakuuta 2021

Huijaus

 Kyllä taas osaa arvostaa noita eläinystäviään, ne eivät koskaan yritä huijata millään tavalla ne vain aina rakastavat ja palvovat sinua. Tänään olin joutua huijauksen uhriksi. Onneksi asia selvisi ennenkuin ehdin lähettää rahaa minnekkään. Tässä tarina lyhyesti.

Meinasin langeta vipuun. Sain eilen illalla viestin : Hei äiti, puhelimeni päätyi pesukoneeseen 😱voit tallentaa uuden numeroni. Kysin onko viestin lähettäjä poikani Toni ja sain myöntävän vastauksen. Tänä aamuna sitten sain poikani nimellä viestin: Minulla on ongelma. Kun kysyin ongelmaa niin "poikani" kertoi, että hänen pitäisi maksaa lasku ja hänen uusi puhelimensa ei toimi vielä netissä, voinko auttaa. Hän myös lupasi maksaa rahat huomenna takaisin. Tässä vaiheessa tietenin yritin soittaa "poikani" uuteen numeroon ja siellä sanottiin että puheluni on estetty. Ei muuta kuin täysi paniikki päälle mitä nyt tapahtuu. Kysyin laskun summaa ja vastaus oli 3500 euroa ja vielä suurempi paniikki. Tässä vaiheessa sitten soitin jo toiselle pojalleni ja vasta kun hän puuttui asiaan selvisi, että eihän nämä viestit ollenkaan tule pojaltani Tonilta vaan kysymksessä on HUIJAUS (WhatsApp). Sain myös tilinumeron maksun suorittamista varten Wim Antonius Brouwer DE98110101015139842101 viite 529203 ja summa oli 3677,50. Kun tiedustelin mistä moinen maksu niin oletettu poikani kertoi sen olevan vanha velka ja hän selittää minulle tarkemmin heti kun puhelin toimii. Äsken kerroin että olen muka maksanut laskun ja taas pyydettiin kuvaa maksusta ja kun kysyin onko hänellä minun tilinumeroni mihin voi maksaa rahat takaisin niin kuulemma on. Kun viesti tuli ikäänkuin omalta lapselta niin en kyllä yhtään epäillyt asiaa kunnes sain tuon summan ja tilinumeron niin ihan selvä huijaushan oli kysymyksessä.

Toinen poikani ehdotti, että voin lähettää rahani hänelle turvaan aina kun tulee mieleen lähettää rahaa jollekkin huijarille.

Alkaa tuntua kun on elänyt täällä metsässä kohta kaksi vuotta, että ei enää osaa tunnistaa edes huijreita vaan kaikki menee läpi. Nyt ei kyllä ihan heti pääse huijari käsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti