lauantai 13. tammikuuta 2024

Kyyneliin päättyi eilinen ilta

 Suruviesti tavoitti minut eilen illalla kun Perron emäntä laittoi viestin, että Belunan Soleado Perro on lähtenyt "isoveljensä" Maxin luokse tuonne Siriuksen tähdelle. Perro eli melkein koko elämänsä Maxin kanssa ja pojat olivatkin parhaat kaverukset.


Perro sai elää ihanaa vapaata onnellisen koiran elämää yhdessä emäntänsä kanssa. Kun Perro jäi perheen ainoaksi koiraksi niin kissa olivat sitten Perron kavereita, vaikka välillä Perro oli sitä mieltä, että tuppasivat olemaan hieman liian tuttavallisia.


Perro oli komea tumma uros ja luonteeltaan niin täysi kymppi kuin koira vain voi olla. Isoveli Max opetti Perrolle kaiken mitä koirana olemisessa oli tärkeää.


Minulla oli ilo saada seurata Perron ja Maxin elämää ja vierailla aina silloin tällöin heidän luonaan. Perro asusti kuin paratiisissa niin ihana oli tuo pihamaa ja ympäristö maalaismaisemassa.


Nöyrimmät kiitokseni Perron emännälle kaikesta siitä huolenpidosta ja rakkaudesta mitä molemmat pojat hänen luonaan saivat. Marjon perheessä eläimistä pidetään huolta, mutta nyt ei enää ihmisten apu auttanut vaan Perron oli aika päästä pois. Perron takapää petti ja mitään ei ollut tehtävissä, joten Marjo joutui saattelemaan Perron viimeiselle matkalle.


"Minun" pikku prinssini ovat taas yhdessä, ikävä on suuri ja kyyneleistä ei loppua näy. Voin vain kuvitella kuinka suuri on Perron emännän suru ja ikävä.


Viimeisen kerran hiljaa hyvästellessäni hellästi kiedon turvaan sisimpääni loputtomasti leikkisän katseesi.

Näin yhteiset seikkailumme kulkevat mukanani iäti.

(C Sanna Salo)

Tuo kaunis runo saatteli Perron ja jäi kauniiksi muistoksi Marjolle eläinlääkäriasemalta.


Tummuessa illan,
luona sateenkaarisillan,
kun auringon viimesäteet taipuu,

niin moni koira uneen vaipuu.
On päivän leikit jäänet taa,
ne onnellisna nukahtaa.

Nähden unta ystävistä,
perheistä ja hetkistä yhteisistä.
Odottaen sitä aamua valkenevaa,

kun jälleen yhdessä leikkien kirmata saa.

Hyvää matkaa Perro sinua muistaen rakkaudella kasvattaja 💔


2 kommenttia: