lauantai 25. huhtikuuta 2020

Iloista elämää maalla

Koiranpäivänä
Koiranpäivän kunniaksi esittelyssä meidän tilan vahti, Hilma, Himppa, Himpula, Himpe, Himmu, Himme, Himmeliini, Hilmulihiili. Onpa hän saanut pikkutyttönä myös kyseenalaisen aatelisarvonkin, Pönttöpäiden prinsessa, kaikella rakkaudella.

Parasta maailmassa on oman perheen lapset ja pihan Vahtiminen, isolla veellä. Sitten tulee ehkä sukkien varastaminen ja mummulan koiraystävät. Aatelisarvon lisäksi Hilmalla on myös Kaivuumestarin arvonimi, ja erityismaininta mestarin tutkinnon yhdestä kurssikokonaisuudesta, mikä oli terassin kulmien levitaatio. Hilma suoritti tämän kurssin harjoitteluosion 100 prosenttisella antaumuksella ja työssään täysin onnistuen. Mutta isona Hilma haluaa ehkä olla opettaja tai lukukoira.

Ruoka on Hilmalle rakkausasia ja siksi onkin kätevää omistaa niin korkeat koivet, että ei edes tarvitse kurkottaa yhtään yltääkseen nappaamaan pöydältä kaikkea mitä lapset epähuomiossa jättävät vahtimatta. Roskapussin ihmeen ihana tuoksu vetäisi monesti puoleensa, mutta keittiö on vähän sellaista aluetta, että siellä saattaa vaikka joku lasi hyökätä pöydältä alas ja säikäyttää. Tämä vähän hidastaa roskisdyykkauskurssin loppuun suorittamista. Mutta isännän ja Hilman aamumakkaran ja iltajuuston jakoon tämä ei vaikuta sillä isäntä suojelee kaikelta.
Rakkaus kylmiä rapakoita tai ihan mitä vaan vettä kohtaan on periytynyt Hulda tädiltä. Mikä voisi olla mukavampaa kuin kesken lenkin lösäyttää pieneen vesilämpäreeseen vilvoittelemaan. Tai lorkkia tuntikaupalla mökkirannassa ihmettelemässä pikkuahvenia ja villiintyä välillä vähän liikaakin lasten vesileikeistä.
Hilma tervehtii kaikkia rakkaita ihmisiä hyppää vasten asanalla. Hyppää vasten asanaa on myös kätevä hyödyntää lasten pipontupsujen nappaamiseen. Pari kertaa Hilmalle on käynyt niin, että perhe onkin saapunut kotiin aikaisemmin kuin ilmoittivat ja Hilma on joutunut hätäpäissään rusauttamaan kaukosäätimestä telkkarin kiinni hampaillaan, ettei vain paljastuisi se tosiasia, että Pönttöpäiden prinsessa ja suuri Vahtimestari makaa sohvalla tuijottelemassa telkkaria sillä aikaa kun kotiväki on asioilla.
Sohvan lisäksi lasten sängyt Hilma on todennut juuri sopivan kokoisiksi pesiksi omalle "pikkiriikkiselle" keholleen, harmillisesti karvatupot paljastavat tämänkin salaisuuden ja saa emännän joskus motkottamaan. Hilman tärkein iltarutiini on käydä jokaisen lapsen huoneessa nukkumassa pieni tovi ja kun lapset on saatu untenmaille niin vahtikin voi vetäytyä omalle paikalleen emännän ja isännän sängyn viereen.
Kiitos Hilman emännälle tästä aivan upeasta esittelystä ja luvasta julkaista se täällä blogissa. Terveisiä Hilman perheelle ja kevään ja kesän odotusta ja monia hauskoja hetkiä Hilman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti