lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kevät keikkuen tulevi vai tuleviko?

Kaunis keväinen  aamu ja päivä lumesta ei tietoakaan. Näin meillä, mutta entäs muualla.
Terveisiä Seinäjoelta
Terveisiä Liedosta
Nukan kotimaisema
Keelan ja Taigan kotimaisema

Mistä tietää että on kevät

Koiranomistaja tietää sen siitä, että on karvanlähtö, eli lemmikki vaihtaa talvikarvan kesäkarvaan. Karvanlähtö on voimakasta näin keväällä, vaikka paljon aikaa sisätiloissa viettävällä koiralla voi karvanlähtö olla ympäri vuodenkin.
Sanotaan, että sisäilman lämpötila vaikuttaa lemmikin karvanlähtöön. Kovin lämmin sisäilma  lisää karvanlähtöä ja alhainen lämpötila taas helpottaa. Koiran makuualustaa ei siis kannata koskaan laittaa patterin läheisyyteen. Harjaaminen tietenkin helpotta irtokarvojen pois saamisessa ja se on myös hyvää turkinhoitoa.
Harjaaminen tulisi tehdä myötäpäivään ja on hyvä harjata pohjaan asti. Lyhyet harjanvedot ovat parempia kuin pitkät. Jos haluaa tehokkaasti harjata irtokarvat pois, voi kokeilla myös vastapäivään harjaamista. Tämä on kuitenkin koiralle epämieluisampaa kuin myötäpäivään harjaaminen. Lopuksi on hyvä harjata vielä myötäpäivään. Ennen pesua on hyvä harjata turkki ja sitten taas pesun jälkeen kun turkki on kuivanut / kuivattu.
Leon turkin harjaaminen karvanlähdön aikaan ei aina ole niin helppoa ja jokainen varmasti löytää omalle koiralleen sopivimmat työvälineet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti