maanantai 6. huhtikuuta 2020

Takkuturkki

Jos koirasi turkissa on takkuja, muista ehdottomasti harjata / selvittää takut ennen pesua, jos peset takkuisen turkin niin sen kunnostus on sen jälkeen lähes mahdotonta, ilman saksia. Kulunut turkki on myös vaikea pitää takuttomana, koska se takkuuntuu helposti. Leonberginkira kuuluu rotuun mille on syytä tehdä takkutarkastus päivittäin. Tarkista silloin seuraat kohdat:
- housukarvat
- korvien ympäristö
- kainalot
- rintakehä
Karvanlähdön aikaan turkki tulee harjata / kammata päivittän kauttaaltaan.
Takut koiran turkissa kiristävät koiran ihoa, nipistelevät ja tuntuvat epämiellyttäviltä. Takkujen poisto on koirasta epämiellyttävää, joten takkujen ennalta ehkäisy on parasta turkin hoitoa.
Takkuja ei koskaan saa "repiä" auki voimalla vaan hellästi selvittäen ilman, että koira tuntee minkäänlaista kipua. Jos se ei ole mahdollista tulee takut leikata pois, varoen vahingoittamasta koiran ihoa. Jos turkissa on isoja takkuja ja ne saat olla paikoillaan pitkään voi niiden alle kehittyä märkiviä ihovaurioita (hot-spot)
Lemmikkieläinliikkeet myyvät myös takkujen selvittämiseen tarkoitettuja suihkeita, mutta eivät nekään ihmeitä aikaan saa. Shamppoissa sekä hoitoaineissa on myös valittavissa tuotteita jotka estävät  turkin takkuuntumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti