maanantai 3. lokakuuta 2022

Koira syö ruohoa

 Koirien ruohon syönti jakaa hieman mielipiteitä. Saako koiran antaa syödä ruohoa vai ei? Siinäpä vasta kysymys? Ruohon syönti voi olla myös oire suolistosairaudesta. Usein kuitenkin terve koira syö ruohoa tuntemattomasta syystä, tai tuntiessaan olonsa epämukavaksi, sillä ruohon syönti tuottaa usein oksennuksen ja se helpottaa koiran oloa. Ruohon syöntiä pidetään myös närästyksen itsehoito tapana. Osa koirista myös pitää ruohon mausta ja syö ruohoa koska pitää siitä, varsinkin keväällä. Ruoho maistuu makealta ja myös koirat pitävät makean mausta.


Koira voi myös syödä ruohoa stressaantuessaan, tai osana pelkoa jopa tylsyys voi saada ruohon syömisen laukaistua. Pahimmassa tapauksessa se voi olla koiranongelmakäytöstä. Koirat voivat myös syödä kaikkea muutakin "luvatonta" kuten käpyjä, muovia, leluja, vaatteita.


Koiran ruohonsyönti voi olla myös periytynyt villeiltä sukulaisiltaan, joiden on todettu syövän ruohoa vapautuakseen sisäloisista. Vaarallista on myös jos koira ei valikoi syömäänsä kasvustoa vaan voi syödä myös myrkyllisiä kasveja. Toisena vaarana  voi olla jos ruohoa on paljon syöty niin suolitukoksen riski.


Myös villit koiraeläimet syövät ruohoa ja kasvinosia ja ne kuuluvat  niiden ruokavalioon. Villit koiraeläimet myös metsästävät kasvisyöjiä ja saavat näin myös niiden vatsassa "muhimaa" ruohoa. Ruohon syöntiä voidaan siis pitää koiran normaalina toimintana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti