torstai 20. lokakuuta 2022

Tassu- ja kynsiongelmat

 Koirilla tassuongelmat ovat varsin yleisiä ja siihen vaikuttavat nämä kosteat syksyiset sääolosuhteet. Myös myöhemmin tehtävät teiden ja jalkakäytävien suolaukset ja hiekoitukset rasittavat tassuja. Terveet tassut kestävät hyvin kulutusta ja kosteutta. Myös tuki- ja liikuntaelinten sairaudet voivat vaikuttaa siihen että anturat ja varpaat ja varvasvälit altistuvat tassuongelmille. Liukastumiset aiheuttavat myös paljon kynsiongelmia.


Anturoiden haavaumat ovat erittäin hankalia paranemaan, sillä aina kun tassua käytetään niin haavat venyvät ja aukeavat uudelleen ja niihin menee likaa. Antura vammat tulisi aina suojata siteellä, tai tossulla jotta niiden paraneminen onnistuisi.


Kynsivammojen osalta tarvitaan usein myös eläinlääkäriä, koska niiden siistiminen edes auttaa sitä että uusi sarveinen pääsee kasvamaan. Jos näin ei tapahdu niin niin kynsi repeää helpposti uudestaan.

Tarkista aina koiran tassut huolella jos koiran liikkeessä tapahtuu muutoksia, ontumista tai muuta poikkeavaa. Ensiapuna kynsivammassa  voidaan tassukarvat leikata, tassut huuhdella viileällä vedellä, revennyt kynsi  leikataan mahdollisimman lyhyeksi ja puhdistetaan ja suojataan. Tassun pintavauriot puhdistetaan liasta vesisuihkulla ja desinfioidaan ja sitten tassu suojataan nuolemiselta. Hunaja- ja pihkavoiteet ovat voiteita joilla pienet ihovauriot paranevat  helposti.

Pidetään tassuista hyvää huolta sillä vain terveillä tassuilla karvainen ystävämme voi tassutella rinnallamme ilman kipuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti