sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Sade ja koira

 Syksy ja sateet, olet varmaan huomioinut miten koirasi suhtautuu vesisateessa ulkoilemiseen. Lähteekö iloisena lenkille sateesta huolimatta vai kurkisteleeko huolestuneena oven rakosesta ja peruuttaa sisälle tai käy pika pissalla ja palaa takaisin. Osa koirista tuntee olonsa paremmaksi kun saa sadeasun päälleen ja osa on kauhuissaan eikä halua liikkua minnekään.


Vaikka ulkona sataa niin tarpeet on kuitenkin päästävä tekemään, sillä muuten olo käy tukalaksi ja stressitasot nousee. Kun sataa kannattaa lenkkeily paikka valita huolella esim. metsässä sade ei tunnu ollenkaan niin pahalta kuin aavalla.


Koiralle kannattaa tarjota sen lempiherkkuja ulos lähtiessä ja sateessa liikuttaessa. Muista oma asenteesi, ole rauhallinen ja positiivinen ja iloinen, nauti yhteisestä lenkistä niin koirasikin nauttii.


Älä koskaan jätä koiraasi yksin sateeseen, sillä se on epämiellyttävää, et itsekkään haluaisi yksin olla sateessa kastumassa, märkänä  tulee vilu ja kylmä myös koiralle. Kun olette kastuneet sateessa kuivaa koira kunnolla erityisesti anturat ja niiden välit. Koirille on myös sadevaatteita, mutta useat koirat eivät niistä erityisesti pidä, sään kestävillä tossuilla voi kuitenkin suojata koirasi tassut jos koira sa helposti märkyydestä  oireita tassun väleihin. Koira tottuu kyllä käyttämään sadeasuja kun ne sille opetetaan.


Kumpikin omista koiristani suhtautuu sateeseen erilailla. Rose´ voi makoilla keskellä pihaa vaikka sataisi rankastikin, Rose´ lähtee myös mielellään lenkille sateesta huolimatta. Keela on mallia pika pissaaja joka pitää houkutella pissalle ja Keela suorittaakin asiansa vain jos olet mukana yksin Keela ei sateeseen halua mennä.


 Jos eläin on rokotettu, hyvin ravittu, energinen ja terve, kastuminen ei ole vaaraksi.


Vanhalle koiralle ja pentukoirille voi kastuminen kuitenkin aiheuttaa terveysongelmia. Keuhkokuume, polkuanturoiden vauriot, turkin takut ja ihovauriot ovat mahdollisia ongelmia.  Tässäkin asiassa omistaja on paras tulkitsemaan oman koiransa  elekieltä ja tunnistamaan sen miten tulee toimia oman koiransa kanssa. Sateisia ja aurinkoisia syyspäiviä on varmaan tulossa mutta nautitaan niistä kaikista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti