sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Mätsäri

 Laitetaanpa tähän ensin pari mietettä mätsärin tarkoituksesta. Mätsäri (match show) on siis leikkimielinen  ja epävirallinen koiranäyttely johon myös sekarotuiset voivat osallistua. Olen ollut aika monessa mätsärissä osallistujana sekä tuomarina. Ja tärkeintä on tarjota koirakoille mahdollisuus harjoitella oikeaa näyttelyä varten, joten itse olen aina liikuttanut koiria yhdessä ja erikseen, käynyt koiran läpi, katsonut hampaat ja kertonut esittäjälle mitä kannattaa parantaa ja mikä meni hyvin. Siitähän osallistuja maksaa, että voi harjoitella oikeaa näyttelyä varten. Tänään oli sitten hieman erilainen kokemus. Paikka oli huono epätasainen autotallin edusta. Tuomarit juoksuttivat koiria yhden pienen kierroksen, seisotuksia ei pyydetty tekemään  ja "tuomari" ei edes koskenut koiraan. Eipä siinä paljon harjoitusta ollut tarjolla. No toki koirat saatiin järjestykseen mutta ei siihen mitään linjaa ollut kuka sai sinisen ja kuka punaisen ja paperit näyttivät olevan sekaisin ihan loppuun asti.






Oli kyllä vaikea pysyä kehän reunalla ja olla kommentoimatta tuota touhua, sillä ihmiset oikeasti maksoivat tuostakin harjoitus mahdollisuudesta. Toki Heron kannalta aloitus oli hyvä kevyt tapahtuma. Hero ei reagoinut vieraisiin koiriin mitenkään vaan oli hyvin rauhallinen kuten esittäjäkin. Herolla meni tosi hyvin ja enhän minä voinut ollaa puuttumatta vaan kehän jälkeen marssin "tuomarin" luo ja sanoin että voisikohan tähän hintaan saada myös koiran läpikäynnin ja hampaiden katsomisen ja saatiinhan nekin hoidettua. 


Pokaali ja lahjakassi oli kotiin viemisenä hienoa työtä olette Heron kanssa tehneet ja ei muuta kuin ilmottautumaan seuraavaan koitokseen joka toivottavasti on hieman toisella tavalla järjestetty, aina ei ole hyvä mennä siitä missä aita on matalin. Onnea team Hero.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti