torstai 29. elokuuta 2024

GIardia

Nyt se myrkyn lykkäsi, meillä on giardia tai oikeastaan se on Mincalla ja sen myötä myös meillä kaikkialla.  https://omaelainklinikka.fi/giardia/   Mincan ripuli siis alkoi pahentua eilen illalla ja yöllä oli helvetti irti tai oikeastaan ripuli. Minca kakkasi ruiskukkaa noin 10 minuutin välein ja meidän matot, meidän sohvat ja meidän sänky olivat kakan vallassa. Minca ripuloi kaksi kertaa meidän päälle sänkyyn. No alkoi olla vitsit vähissä , pesin yöllä mattoja ja eihän se ei paljon auttanut. Aamulla soitin heti eläinlääkärille, ei aikoja vapaana, no aikani kinattuani sain hoitajan kysymään asiaa luottoeläinlääkäriltäni ja niin vain löytyi aika ja pääsimme eläinlääkäriin. Olin kerännyt Mincan ulostetta analysoitavaksi ja siitä tehtiin Giardia pikatesti ja positiivinen oli tulos. Sinänsä hienoa että syy löytyi mutta en minä tästä muuten ilahtunut. Kaikkein kamalinta sen lisäksi että Minca on kipeä on tuo asunnon ja tekstiilien desinfiointi. Kahden valvotun yön jälkeen se luo pientä haastetta.


Minca sai lääkityksen ja vaikka Rosella ei oireita olekaan niin myös Rose´lääkitään koska on ollut lähikontaktissa Mincan kanssa. Minca sai lääkkeiden lisäksi myös helposti sulavaa tukiruokaa  ja maitohappobakteereita.  



Jotta tässä ei olisi ollut jo tarpeeksi niin  eilen iltapäivällä alkoi minun naamaani poltella ja kun vihdoin älysin katsoa peiliin olin punainen kuin rapu ja huulet olivat kuin botoksilla täytetyt. Soitto terveyskeskukseen ja lääkäriaika joka olisi ollut samaan aikaan kuin Mincan lääkäri aika. Aikani neuvoteltuani hän siellä toisessa päässä ymmärsi, että jos en saa jotain muuta aikaa niin en tule ollenkaan. Tosin en ymmärtänyt että tilani olisi voinut olla vakava joka sitten selvisi kun menin lääkärille , Minca jäi sillä aikaa hoitoon eläinlääkäriasemalle. Minulla todettiin jodin aiheuttama allerginen reaktio. Johtui siitä että olin maanantaina  varjoainekuvauksessa ja siinä oli jodia jolle nyt sitten olin allerginen. No sain lääkkeet ja naama alkaa olla hieman normaaliin suuntaan menossa.


Pieni potilas huilaa rankan päivän jälkeen. Paperissa toivotettiin hyvää jatkoa kiltille Mincalle, enpä nyt tiedä oliko kilttiä pureskella nesteytysletku ja poistaa kanyyli. Minca ei pahastunut vaikka sai töttörön päähänsä kun senkin kanssa pystyi hyvin puuhastelemaan. Verikokeen otosta Minca oli sitä mieltä että hakekaa vaan kaikki talon hoitajat ette te mulle pärjää, no verikoe saatiin kuin saatiinkin otettua usean hoitajan toimesta. Tällainen päivä tänään.

3 kommenttia:

  1. Voi suurta kurjuutta :( Sekä sinun tilanteesi, että Mincan.
    Puhdistushomma on ihan hirveän iso ja koskee tietysti kaikkia tapaamianne... Ääh, mikä työurakka!

    Paljon voimia sinulle Arja <3 ja tietysti parempaa vointia Mincalle <3

    t. Hanna

    VastaaPoista
  2. Ei auta kuin ryhtyä toimeen. Onneksi emme ole useita muita tavanneet ja kaikilla muilla näytteet oli puhtaat joten ei ainakaan tartutettu ketään.

    VastaaPoista