sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kevättä tassuissa

Tänään kevät on taas tullut takaisin ja metsässä linnut lauloivat ja livertelivät.

Lenkkeilyjen jälkeen olikin sitten vuorossa pihan siivousta ja siihen koirat eivät tällä kertaa osallistuneet kovinkaan aktiivisesti.



Yksi sentään jaksoi olla hieman kiinnostunut mitä naapurin pihalla tapahtuu ja se oli tietenkin meidän Ulla Taalasmaa "Tosca".

Kevät terveiset, terveiset, terveiset

Ei voi pieni ihminen kuin ihmetellä kuinka  koiralla onkaan säilyneet nuo vaistot siitä, miten lapset saadaan ruokittua sen jälkeen kun tissitys alkaa olla kivuliasta, sillä kun maito vähenee niin samaan aikaan pentujen hampaiden käyttö lisääntyy kun yritetään puremalla tiristää se viimeinenkin maitopisara  emon nisistä. Mutta ei huolta emolla onkin ihan toinen keino ruokkia lapsoset nimittän emo alkaa oksentaa ruokaa pennuille. Näin Lumokin on päättänyt tehdä, eikä siinä auta selittelyt että pennut kyllä saavat ruokaa, kun emästä tuntuu että on huolehdittava lapsista niin silloin vaistot vievät voiton.



Myös Lumon emä teki samalla tavalla ja piti aina huolehtia ettei päästänyt emää pentujen luo heti sen jälkeen kun emä oli syönyt sillä silloin pennuille oksennettiin "ämpärillinen" ruokaa ja pennuthan siitä aivan villiintyivät. Näinhän toimivat myös koirien villit sukulaiset. Tänään pennut ovat saaneet nauttia myös auringon paisteesta ja kevään tuoksuista. Parsaklaanin pennut täyttävät jo ensi viikolla kuusi viikkoa, yksi pieni suloinen prinsessa etsii vielä sitä oikeanlaista kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti