perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pitkäperjantai

 Aamulenkillä oli rauhallista, ketään muista ei näkynyt ja ainoastaan minun tossut kastuivat. Kuinka olinkaan kuvitellut, että metsässä on jo kuivaa, no ei ollut.


Pääsiäinen voi olla koirille hyvinkin vaarallista aikaa joten pieni muistutuksen sana. Ensimmäisenä tietnkin tulee mieleen SUKLAA joka sisältää teobromiiniä joka on koiralle vaarallista. Mitä tummempaa suklaat sitä vaarallisempaa.


 Sitten PURUKUMIT ja niissä oleva ksylitoli joka on hengenvaarallista. PÄHKINÄT voivat takertua ruuansulatuskanavaan ja macadamianpähkinä on myös myrkyllinen koiralle. Hauskat PÄÄSIÄISKORISTEET kiehtovat monia koiria ja ne voivat syödä puput ja tiput.

 Sitten on PÄÄSIÄISRUUAT kuten mämmi, joka helposti aiheuttaa ripulia koiralle, viinirypäleet ja sipuli eivät myöskään ole koirien hyvinvoinnille hyväksi.





 PÄÄSIÄISKUKAT Narsissit ja tulppaanit ovat myrkyllisiä ja varsinkin narsissien sipulit.


Ollampa siis tarkkana että ihmiset herkuttelevat omilla herkuillaan ja koirat sitten taas omillaan. Sitten on taas Parsaklaanin pentuterveisten vuoro:

Hyvää pääsiäistä
Pentuhuoneessa on alkanut käydä vieraita ja siitähän pennut oat innoissaan.





Pennut ovat nyt jo hereillä enenmmän ja enemmän ja leikkivät paljon keskenään ja myös lelujen kanssa. Pyykkiä tulee ihan kohtalaisen paljon, sillä kun syödään reippaasti niin toisestakin päästä tulee tavaraa ulos. Sitten lutrataan vesikupilla ja kastellaan tassuja ja kaikkea mahdollista.



1 kommentti: