perjantai 23. huhtikuuta 2021

Nesospora canium alkueläin

  Minä joka olen raakaruokinnan puolestapuhuja, olen nyt joutunut tänään pyörtämään mielipiteeni. Syy tähän on se että raakaliha sairastuttaa koirat. Raakaliha tartuttaa koiriin mm. loista nimeltään Neospora, tämä ei ole enää huhua, eikä kuulopuhetta. Ystäväni päätti testata pennut ennen luovutusta, jotta näkisi kuinka madotus on onnistunut ja se oli kyllä onnistunut, mutta sivulöydöksenä pennuista löytyi Neospora canium alkueläin. Tämä alkueläin on voinut tarttua pentuihin niiden syötyä sikanautajauhelihaa (ihmislaatuista) tai sitten ne ovat voineet saada tartunnan raakaalihaa syöneeltä emoltaan. Liitän tähän linkin mistä voitte vilkaista kuinka vakavasta asiasta on kysymys varsinkin pentujen kohdalla. https://www.movet.fi/tutkimukset/neospora-caninum-qpcrkoiraf/

Itse ainakin sain nyt sellaisen opetuksen, että koirilleni en enää syötä raakaa vaan kypsennän lihan mitä heille aion antaa. 


Ilahduttakoon tämä prinsessa Violan ihana kuva tässä vakavan jutun lopussa. Kuvan koira ei muuten liity juttuun mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti